Una fuga de gas, possible causa de l’explosió a un edifici de Madrid que deixa 18 ferits i dos desapareguts

Els Bombers cerquen dos operaris desapareguts en l'explosió a l'edifici del barri de Salamanca de Madrid

Foto: Emergencias Madrid

Una fuga de gas és la principal hipòtesi que s’estudia sobre la causa de l’explosió a l’àtic d’un edifici del barri de Salamanca de Madrid, que, de moment, ha ocasionat 18 ferits, mentre es busca dos operaris que podrien estar sepultats entre la runa. Segons les últimes dades d’Emergències Madrid, en total han estat ateses 18 persones, quatre d’elles traslladades a centres hospitalaris, dels quals tres són lleus i un de greu amb politraumatismes.

Dos desapareguts

Els Bombers estan cercant dos operaris que han desaparegut en l’explosió d’aquest divendres al barri de Salamanca de Madrid. Segons han informat els Bombers municipals, els dos operaris estaven treballant suposadament a la tercera planta de l’immoble quan s’ha produït l’explosió, que ha deixat l’edifici «molt inestable» i amb «risc d’esfondrament», i estarien sota dos metres de runa. Hi ha gossos cercant-los i els tindrien ja localitzats. Els Bombers han hagut de rescatar cinc persones de l’interior de l’edifici i no els consten més desaparicions. Els serveis d’emergències han explicat que tot apunta que la causa de l’explosió seria un escapament de gas. Hi ha almenys divuit ferits, un greu. S’han fet quatre trasllats a l’hospital.

Dels divuit ferits, deu ja han estat donats d’alta. Els edificis que envolten l’immoble afectat, al carrer Ayala amb General Pardiñas, han estat desallotjats per precaució i s’han atès tres persones amb crisis d’ansietat a un col·legi proper.

Port de Tarragona