Identifiquen al jove racista que va matar ahir a deu persones a un supermercat de Buffalo

RRSS/TW

La fiscalia ha identificat l’home que ahir va matar deu persones en un supermercat de la ciutat de Buffalo. Es tracta de Payton S. Gendron, un jove blanc de 18 anys. Gendron, que havia estat definit prèviament com un supremacista blanc, ha estat detingut sense dret a fiança, sota els càrrecs d’homicidi en primer grau, i compareixerà per primera vegada dimarts al matí davant del jutge. El delicte li podria costar la cadena perpètua, ja que a l’estat de Nova York no hi ha la pena de mort.

El fiscal ha confirmat que consideren els assassinats com a «racialment motivats», seguint així la tesi avançada per l’agent especial de l’FBI Steven Belanger, que ha afegit que la seva oficina investiga l’incident «com un crim d’odi i un cas d’extremisme violent per motius racials» «.

El jove Gendron, que va fer un viatge de diverses hores fins a arribar a Buffalo -es desconeix de moment la seva procedència- va triar pel que sembla aquest barri de la ciutat per estar habitat majoritàriament per població negra, i de fet entre les seves tretze víctimes -els morts més tres ferits-, onze eren negres.

Després del tiroteig, que també va acabar amb la vida d’un agent de seguretat del supermercat, es va lliurar voluntàriament a la policia.

El New York Times afegeix que el jove es va declarar al primer interrogatori «no culpable» i va acceptar un advocat d’ofici després d’assegurar que no es pot costejar un de privat per defensar-lo.

Almenys deu persones van morir aquest dissabte i tres més van resultar ferides -la majoria negres- en un tiroteig protagonitzat per un jove blanc en un supermercat de la localitat nord-americana de Buffalo (Nova York) que és investigat com un crim d’odi i un cas «d’extremisme violent per motius racials».

Els Estats Units s’han tornat a veure commocionats per una altra massacre, aquesta vegada protagonitzada per un jove blanc de 18 anys que va viatjar fortament armat i protegit amb equipació militar fins a un barri de majoria negra de Buffalo, a l’extrem nord de Nova York, segons informació oficial .»És clarament un crim d’odi per motivació racial, d’algú fora de la nostra comunitat, de fora de la ciutat», va dir el comissari del comtat d’Erie, John García, en una roda de premsa en què les autoritats van destacar que onze de les tretze víctimes eren negres.

Quan va sortir del seu vehicle «estava molt fortament armat amb equip tàctic. Portava un casc militar i portava una càmera que estava transmetent en viu el que estava fent» a la plataforma Twitch, que pertany a Amazon.

A l’aparcament del centre comercial va disparar quatre persones, de les quals tres van morir, abans d’entrar al local on va continuar disparant.

A l’interior, el guàrdia de seguretat, un policia retirat, va intentar aturar-lo fent diversos trets contra l’atacant que van impactar a l’equip protector que portava posat.

En l’intercanvi de trets, l’assaltant va acabar amb la vida del guàrdia i va continuar el seu atac contra les persones que eren al local fins que va arribar la policia.

Quan els agents es van personar al lloc dels fets, l’agressor es va dirigir a l’entrada de la botiga i es va col·locar la seva pròpia arma al coll, però després que els agents li demanessin que la tirés, aquest es va desposseir de l’equip que portava posat i es va rendir.

Port de Tarragona