El Port de Tarragona exposa el seu model d’emergències en un congres internacional de seguretat industrial en ports

Un representant assistirà al ‘V Congreso Internacional de Seguridad Industrial en Puertos’. El de Tarragona és l'únic de l'Estat que ha obtingut el certificat de Gestió d’emergències basat en la norma internacional ISO 22320

Un moment de l'exposició del representant de seguretat del Port. / APT

El responsable en Seguretat del Port Tarragona, Jesús Teva, serà l’encarregat d’explicar el “Model Port Tarragona de Gestió d’emergències” a través de la definició de les situacions de risc, de les instal·lacions, del centre de control, de les formacions i exercicis que es duen a terme, així com les certificacions de les quals disposa el Port Tarragona i el funcionament de la nova sala d’emergències.

Teva compartirà l’experiència i els avanços del Port en una trobada que pretén donar respostes a les preocupacions en l’àmbit de seguretat al sector marítim portuari. Per una banda, centrarà la seva intervenció en el procés de treball per aconseguir el certificat de Gestió d’emergències, basat en la norma internacional ISO 22320 i assolir així que l’organisme tarragoní sigui el primer port del sistema portuari estatal en estar certificat amb la norma que recull les millors pràctiques mundials en matèria de gestió integral d’emergències. La ISO 22320 de Protecció i Seguretat dels Ciutadans, Gestió d’Emergències estableix criteris per establir l’ordre i el control organitzacional d’estructures i procediments, la presa de decisions, la traçabilitat i la gestió de la informació.

Aquest certificat, lliurat a principis d’aquest any 2022 i amb validesa fins a l’any 2025, acredita la capacitat del Port de Tarragona per donar una resposta eficaç i coordinada davant una situació d’emergència i suposa l’assoliment d’un treball continu de millora de l’eficàcia i de l’eficiència en les actuacions de formació, prevenció i gestió de les emergències.

Per altra banda, Teva presentarà als assistents la nova sala de gestió d’emergències del Port. Una sala única en el sistema portuari de l’Estat per la seva concepció, equipament i comunicacions. Aquest nou espai és un pas endavant més en el desplegament d’un model propi de gestió d’emergències que el Port de Tarragona porta dissenyant i implementant des de fa 3 anys. La sala va ser inaugurada amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el passat mes de març.


Presència a la Breakbulk Europe 2022 de Rotterdam

D’altra banda, el Port de Tarragona ha estat present aquesta setmana a la Breakbulk Europe 2022 celebrada per primer cop a Rotterdam. Després d’una pausa de dos anys a causa de la pandèmia, el Port Tarragona ha tornat al major esdeveniment mundial sobre project cargo i càrrega general on han compartit espai amb les més importants empreses del sector.

En total els representants comercials de l’Autoritat Portuària de Tarragona han mantingut prop de 40 trobades amb agents interessats en conèixer les possibilitats que suposen les instal·lacions del Port de Tarragona i l’aposta que està fent el Port per promoure la càrrega general i la càrrega de projecte. De fet, la gran aposta feta des de l’APT per la càrrega general genera un gran interès entre les diferents empreses logístiques del sector que veuen com aquestes inversions comencen a donar els seus fruits.
L’APT comptava amb una secció dins de l’estand de Ports de l’Estat, recolzat per les empreses estibadores del Port com Noatum Terminals, Bergé Marítima, Euroports i DP World. Per aquest espai hi ha passat majoritàriament agents del sector com operadors logístics, carregadors, empreses de transport, navilieres i altres ports.

Referent en project cargo

El Port de Tarragona és un dels ports mediterranis més especialitzats en l’operativa de project cargo per les possibilitats que ofereix, ja que compta amb especialistes en tota classe de transports i en la seva organització i coordinació des de l’origen a la destinació. Al ser un port referent en aquest tipus de tràfics els agents comercials han mantingut contacte amb empreses especialitzades del sector interessades en realitzar les seves càrregues de projecte al Port de Tarragona.

Port de Tarragona