Restablerta per una sola via la circulació de trens d’alta velocitat a l’Aragó entre Barcelona i Madrid

Un despreniment de catenària a l'Aragó deixa Barcelona i Madrid sense connexió amb tren d'alta velocitat

Un tren d’Ouigo en la seva arribada a l'estació del Camp de Tarragona. / Imatge d'arxiu / Núria Torres

Els tècnics d’Adif han aconseguit que es pugui restablir la circulació de trens d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid, que ha quedat interrompuda aquest dissabte sobre les 15.30 hores pel despreniment de la catenària entre les ciutats aragoneses d’Ariza i Alhama d’Aragó. Un tren de la companyia Ouigo s’ha emportat part de la catenària caiguda, que l’empresa atribueix a un «error en la infraestructura» de la línia, i ha quedat aturat en aquest punt. Segons Renfe, la circulació queda restringida de moment per una sola via, però permetrà que els combois que han quedat aturats puguin avançar.

La incidència ha obligat a interrompre el servei d’alta velocitat entre Madrid i Saragossa, mentre que entre Barcelona i la capital aragonesa ha continuat malgrat els importants retards. Renfe ha habiliat un servei alternatiu per carretera entre Saragossa i Madrid i ha ofert els seus recursos a Ouigo per ajudar les persones afectades i permet canvis i cancel·lacions de viatges «sense cost» als seus clients.

Port de Tarragona