Un pres agredeix cinc funcionaris de Brians 2

L'intern ha provocat un tall al braç a un treballador amb una reixa de ventilació

Cinc funcionaris del centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), han estat agredits aquest diumenge al matí per un intern. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts penitenciàries, ha emprat una reixa de ventilació per atacar els treballadors i n’ha ferit un al braç. El pres, que ha quedat immobilitzat des de les 09.40 fins a les 12.10 hores, era en règim tancat i ara se li apilarà un protocol especial de seguretat. Es troba en presó provisional per diversos delictes com incendi, robatori amb violència i intimidació, lesions i homicidi.

L’agressió ha tingut lloc sobre les 09.25 hores durant un trasllat de cel·la per tal de reparar la megafonia de l’espai. Les citades fonts han explicat que l’intern s’ha posat agressiu quan han obert la cel·la perquè sortís i ha propinat una puntada de peu al pit a un funcionari i cops de puny a un altre. Amb una reixa de ventil·lació ha fet un tall al braç a un dels treballadors i també ha colpejat els funcionaris que hi havia allà. Un dels treballadors ha reburt una coça a la cara i un altre s’ha fet mal a les mans en caure-li el pres al damunt. Finalment, tres treballadors han acabat a la mútua i dos més han estat atesos pels serveis mèdics de la presó.

Segons el sindicat CSIF, dos dels funcionaris ferits han agafat la baixa i l’agressor és un «radical d’ultradreta» que fa dies que amenaçava els treballadors de Brians 2.

Port de Tarragona