Moren 14 nens, un professor i l’agressor en un tiroteig al col·legi a Texas

Almenys 16 persones van morir aquest dimarts, entre elles 14 estudiants, un professor i l’atacant, en un tiroteig a una escola de primària de la localitat d’Uvalde (Texas, EUA).

El governador de Texas, Greg Abbott, va explicar en una roda de premsa que l’agressor, identificat com a Salvador Romas, de 18 anys, va entrar amb una arma de mà i, possiblement amb un rifle, al centre Robb Elementary School, de la localitat d’Uvalde, a unes 83 milles (133 quilòmetres) de Sant Antoni.

L’atacant «va disparar i va matar de manera horrible i incomprensiblement 14 estudiants i un professor», va dir el governador texà.

Poc després, Romas, que residia a Uvalde, va ser abatut pels agents de policia que van acudir al lloc dels fets, va afegir Abbott.

La Casa Blanca no va trigar a reaccionar i el seu portaveu, Karine Jean-Pierre, va tuitejar que el president del país, Joe Biden, ha estat informat de «la notícia horrible d’un tiroteig d’una escola primària a Texas».

El mandatari «continuarà sent informat de manera regular conforme la informació vagi sent disponible», ha indicat Jean-Pierre.

El centre sanitari Uvalde Memorial Hospital va apuntar en un comunicat a Facebook que hi ha tretze ferits que han estat traslladats a les seves instal·lacions en ambulàncies o autobusos, mentre que dues de les víctimes mortals ja havien mort en arribar a l’hospital.

Un altre centre mèdic, University Health, va tuitejar que està atenent dos pacients ferits pels trets en aquest col·legi, un menor i un adult, i que estan sent examinats.

El Districte Escolar d’Uvalde havia assenyalat anteriorment a Twitter que hi havia un tiroteig «actiu» al col·legi Robb Elementary i que les forces de seguretat s’havien traslladat a la zona.

Port de Tarragona