ERC denuncia al Senat un vessament d’oli de la planta nuclear d’Ascó

El president del CSN ha admès desconèixer l'incident a preguntes de la senadora Norma Pujol

Enric Adell, Norma Pujol, Xavier Faura i Maria Jesús Viña, a la seu de la Federació de l'Ebre d'ERC. / Arxiu

Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat al Senat un presumpte vessament d’oli al riu Ebre provinent de la planta nuclear d’Ascó, segons ha assegurat la senadora Norma Pujol. En el marc de la primera compareixença del nou president del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), Juan Carlos Lentijo, a la Comissió de Transició Ecològica, Pujol li ha preguntat per la fuita d’un alternador que, segons ha dit, va tenir lloc dilluns i que ha afectat els municipis d’Ascó, Vinebre, Garcia, Mora la Nova, Mora d’Ebre, Ginestà i Miravet. Segons la senadora, els diferents ajuntaments «fa tres dies» que pregunten a la central, que fins ara responia que no hi tenia res a veure, «però avui es confirma que sí».

Pujol ha preguntat a Lentijo si estava al cas de l’incident, i si, en tot cas, sabia si causa cap perill per al medi ambient, per al riu i per als veïns de la zona.

El president del CSN, al càrrec des de fa dos mesos, ha admès que no en tenia informació, però ha afirmat que investigaria el tema. «Si hi ha res amb rellevància per a la protecció de persones i medi ambient, aixecarem la bandera», ha assegurat.

Port de Tarragona