Un sergent de la Brimo admet que van disparar foam en una manifestació pro Hasel a Barcelona sense bona visibilitat

El comandament policial diu al jutjat no recordar que el SEM atengués cap noia amb un impacte a l'ull a la Via Augusta

arxiu

Pol Solà/Barcelona.- Un sergent de la Brimo dels Mossos d’Esquadra que comandava sis equips en una manifestació a favor del raper Pablo Hasel el febrer del 2021 a la Via Augusta de Barcelona ha admès aquest dimecres al jutjat que quan es van disparar projectils de foam no hi havia gaire visibilitat. Un d’aquells projectils va fer perdre un ull a una manifestant, i per això el jutjat investiga dos escopeters de la policia catalana i aquest sergent. El comandament ha explicat que va demanar permís al Cecor per disparar per garantir la seguretat de la línia policial i li van donar, però no recorda cap incident amb una noia ferida ni que l’atengués el SEM. En el lloc dels fets hi havia barricades i contenidors cremant que van haver de ser apagats amb extintors.

Segons han explicat fonts jurídiques, el policia ha respost al jutge i a les defenses, però no a les acusacions, i tampoc a la fiscalia, que no s’ha presentat a la vista al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. L’advocat de l’acusació particular, Xavier Muñoz Soriano, ha lamentat l’absència de la fiscalia i el fet que un funcionari públic no hagi volgut respondre a les acusacions. Així, s’ha queixat que el sergent no hagi concretat quines ordres va rebre o donar, quina visibilitat i condicions de seguretat concretes hi havia o perquè van disparar sobretot el tipus de projectil més lesiu.

Muñoz també ha dit que els responsables de Mossos segueixen reiterant que les bales de foam i les llançadores siguin armes de precisió ni que es pugui controlar exactament on es impactarà un projectil.

Port de Tarragona