Cupra presenta els nous Terramar, Tavascan i UrbanRebel, que es començaran a vendre a partir del 2024

La firma mostra una pinzellada de les noves versions del Leon, Formentor i Born i anuncia la seva expansió a Austràlia

Imatge lateral del nou Cupra UrbanRebel, un vehicle electrificat que permetrà recórrer la distància entre Barcelona i Tolosa gràcies als seus més de 400 quilòmetres d'autonomia. / Albert Segura

Jordi Bataller / Albert Segura.Sant Pere de Ribes – La firma automobilística Cupra ha presentat aquest dimarts i d’una sola vegada els tres nous models que veuran la llum entre els anys 2024 i 2025. Es tracta del Tavascan, l’UrbanRebel i el Terramar, que rep el nom de l’autòdrom de Sant Pere de Ribes (Garraf) on fa quatre anys es va fer públic el primer vehicle de la marca, l’Ateca, i que avui ha acollit la presentació dels nous bucs insígnia de la firma. El CEO de Cupra Wayne Griffiths, també ha anunciat l’expansió a Austràlia en les properes setmanes, i ha ensenyat el futur disseny dels models Leon, Leon SP, Born i Formentor, dels quals únicament se n’ha mostrar una pinzellada per reservar «sorpreses» i «bones notícies» en els propers anys.

La companyia assegura haver optat per un model de presentació atípic en el sector de l’automoció, amb tres vehicles a la vegada. Ho han fet en un espai també poc convencional, l’autòdrom on s’hi ha erigit entre corbes peraltades un gran edifici per a treure a la llum els tres models definitius que es començaran a veure al carrer a partir del 2024.

El primer en cotxe en mostrar-se a les 1.200 persones que han assistit a la presentació ha estat el Cupra Terramar, un SUV que serà el darrer vehicle de combustió interna que produirà la firma i que també s’oferirà en la seva versió híbrida, al 2024. Els seus llums amb signatura d’ull triangular permeten reconèixer-lo amb la imatge de marca, i tindrà una llargada de 4,5 metres.

El Cupra Tavascan ja es va mostrar al públic a la Fira de Frankfurt de 2019, i aquest dimarts s’ha ensenyat ja en la seva versió definitiva i amb una data per treure’l al mercat: finals de 2024. Aquest model tindrà una versió electrificada, en el marc del camí que la firma vol seguir amb la mirada posada en el futur.

UrbanRebel, el futur de Cupra

El darrer model que s’ha presentat no arribarà al mercat fins el 2025, i ho ha fet a través d’una combinació de realitat virtual i presencial, i amb l’essència del barri del Raval de Barcelona. Es tracta del Cupra UrbanRebel, un utilitari elèctric urbà amb 440 quilòmetres d’autonomia i 4 metres de llargada.

«Tindrà 166 kw de potència, 226 cavalls i passarà dels 0 als 100 km/h en 7 segons, amb una autonomia de 440 quilòmetres que permet creuar Barcelona 22 vegades o viatjar de Barcelona a Tolosa», ha assegurat Jorge Díez, director de Disseny de Cupra. Aquest vehicle es dibuixa com el més gran projecte de la companyia en els propers anys, donada l’aposta elèctrica d’un cotxe que s’ha de convertir en insígnia de Cupra en la mobilitat urbana.

L’UrbanRebel ha estat dissenyat i desenvolupat a Barcelona, amb previsió de produir-lo a Martorell, sempre depenent del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del Vehicle Elèctric i Connectat (VEC).

Més Cupra

Griffiths ha posat la mel als llavis als assistents amb la presentació dels nous disseny del Leon, el Leon SP, el Formentor i el Born, quatre vehicles que s’han vist en la distància i només de manera frontal. L’objectiu: crear expectació de cara a futurs esdeveniments.

Tot i així, ha destacat els bons resultats de la primera experiència aquàtica de la firma, la D28 Formentor, una barca de la qual ja s’està treballant en la seva versió híbrida, i que es presentarà davant del públic al 2023. També destaca l’aposta pel metavers i per l’entorn virtual, que duu la firma a treballar en el MetaHype, una «experiència per fusionar el món real i el virtual.

La firma assegura que el rendiment en els darrers anys ha estat «destacable» i que afronten el futur amb gran ambició, amb la intenció de duplicar les vendes de Cupra i ampliar la xarxa de concessionaris a partir de la seva expansió internacional. «En les properes setmanes arribarem a Austràlia amb el darrer Cupra City Garage a Sidney, per dur-hi l’esperit de Barcelona», ha assenyalat Griffiths.

Port de Tarragona