Detingut a l’Hospitalet de Llobregat un presumpte terrorista buscat per la justícia italiana

La detenció forma part d'una operació a nivell internacional, on, a diverses ciutats d'Itàlia, han estat arrestades de forma simultània 14 persones més acusades per la Polizia di Stato italiana d'associació terrorista internacional

CNP

La Policia Nacional han detingut aquest dimarts a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) una persona que tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE). Sobre l’arrestat pesava una reclamació per la seva presumpta participació en delictes vinculats al terrorisme emesa per l’autorità Giudiziaria di Genova (Itàlia).

L’ordre de detenció està relacionada amb l’arrest, a diverses ciutats italianes, de 14 persones més, ahir. La investigació, a càrrec del DCPP-antiterrorisme Della Polizia di Stato italiana, ha pogut demostrar l’existència d’una cèl·lula terrorista autodenominada “Gruppo Gabar” els integrants del qual mantenien un lligam estret entre ells orientat a la realització d’activitats terroristes.

Tots ells serien seguidors d’un moviment ideològic qualificat com a terrorista al Pakistan i estarien vinculats amb el terrorista de 27 anys que, el 25 de setembre del 2020, va perpetrar un atemptat a París a prop de l’antiga seu de la revista satírica Charlie Hebdo.

El control exhaustiu sobre persones amb perfil radical i l’anàlisi de la informació facilitada per les autoritats italianes va possibilitar la ràpida localització i posterior detenció d’aquesta persona. L’operació l’han fet agents de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona, ​​sota la coordinació de la Comissaria General d’Informació.

Aquesta detenció s‟emmarca dins de l‟estratègia integral desenvolupada per la Comissaria General d‟Informació per detectar i neutralitzar persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes.

El detingut ha passat aquest dimecres a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número Tres, en funcions de guàrdia, el titular del qual ha decretat el seu ingrés a la presó.

Port de Tarragona