Detingut a Vepella de Gaià un individu que hauria prestat jurament de lleialtat a DAESH

Després de la mort del líder del DAESH, Abu Ibrahim Al-Hashimi Al-Quraishi el febrer del 2022, el detingut va fer al·legats a favor d'aquesta organització terrorista, difonent material radical i violent contra occident

CNP

Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han detingut un individu a la localitat de Vespella de Gaia (Tarragona) per la seva presumpta participació en el delicte d’adoctrinament actiu de tercers. Durant la investigació s’ha pogut constatar com el subjecte estava altament radicalitzat i plenament adherit als postulats ideològics de l’organització terrorista.
L’operació s’ha desenvolupat conjuntament entre la Comissaria General d’Informació i la Brigada Provincial d’Informació de Tarragona, totes dues de la Policia Nacional, i la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra de Tarragona. Alhora, ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número Tres.

La investigació va començar el gener del 2022 quan els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar un individu alineat amb els postulats de DAESH que difonia material radical i violent de tall gihadista.

En avançat estat de radicalització

Durant la investigació els agents van verificar com el detingut estava altament radicalitzat i plenament adherit als postulats ideològics de l’organització terrorista, interioritzant els seus missatges i duent a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a tercers, que animava a cometre accions violentes, com ara decapitacions. El detingut fins i tot va arribar a presumir del seu compromís amb l’organització terrorista, a la qual hauria fet un jurament de lleialtat.

Conscient de la seva activitat terrorista, prenia diferents mesures de seguretat per evitar ser detectats. Entre altres, efectuava canvis constants del lloc de residència, ocupant habitatges deshabitats i aïllats dels nuclis urbans, que li permetessin tenir un millor control de l’exterior.

Els agents van destacar el seu avançat estat de radicalització al costat dels nombrosos antecedents penals -havia complert pena privativa de llibertat per un delicte contra les persones-.

Dilluns a la matinada, es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial practicant, a més de la detenció del subjecte, el registre de l’habitatge ocupat on residia, on els agents van confiscar mitjans electrònics, terminals telefònics i documentació de gran interès, que estan sent analitzats pels investigadors.

El matí del dia d’avui, l’arrestat ha estat posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número Tres, el titular del qual ha decretat el seu ingrés a la presó.

Port de Tarragona