El SEM trasllada 10 ferits de l’accident ferroviari de Vila-seca, dos dels quals greus, a centres sanitaris de la zona

Han acabat als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona i als CUAP de Salou i Cambrils

Efectius dels serveis d'emergències treballant en l'accident ferroviari que s'ha produït a Vila-seca.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha xifrat en una trentena el nombre de persones ferides a l’accident ferroviari d’aquest diumenge a Vila-seca (Tarragonès), dos dels quals es troben en estat greu, però cap de crític. Deu d’aquests afectats han estat traslladats a centres sanitaris del Tarragonès: tres a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, tres més al Joan XXIII també de Tarragona, dos al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Salou i dos més al CAP de Cambrils (Baix Camp).

Segons Renfe, són concretament 26 els ferits per la topada d’una locomotora de mercaderies i un tren regional de la R-16 que anava de Barcelona a Tortosa. En un primer balanç, l’operador ferroviari parlava de 19 lleus i 7 en estat menys greu, però posteriorment el SEM ha aclarit que dues persones han estat ferides de gravetat. Renfe també ha assegurat que al tren hi viatjaven unes 75 persones, tot i que Protecció Civil ha informat de 45 passatgers.

L’accident s’ha produït quan una locomotora de mercaderies ha col·lidit amb un tren regional de la línia R16 que anava de Barcelona fins a Tortosa. La topada ha obligat a aturar tota circulació ferroviària per la zona, la qual cosa ha interromput les línies R15, R16 i R17.

Port de Tarragona