L’Organització Mundial del Comerç arriba a un acord per prohibir la pesca no regulada

L'organisme també s'ha compromès a facilitar les exportacions d'Ucraïna i preparar-se per a futures pandèmies

Dep. Acció Climàtica

L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha arribat a un acord per posar punt final als subsidis que contribueixen a la pesca no regulada i a la pesca no registrada. Es tracta del principal acord al qual han arribat als 164 ministres de comerç dels estats membres de l’organisme, que durant aquesta setmana s’han reunit a Ginebra (Suïssa) per primera vegada després de cinc anys per celebrar la 12a conferència de l’organització. A banda d’aquesta resolució, els països de l’OMC també s’han compromès a facilitar les exportacions d’Ucraïna davant el bloqueig de Rússia i han emès una declaració que ha de permetre elaborar un pla que prepari els països per a futures pandèmies.

En la conferència de ministres també s’han arribat a acords en matèria de transparència, cooperació per combatre el canvi climàtic i en establir col·laboracions per evitar restriccions «injustificades» sobre la venda de certs productes.

En matèria de comerç electrònic, l’OMC ha proposat estendre fins a la pròxima conferència de ministres la moratòria que eximeix del pagament de drets de duana les transmissions electròniques.

Finalment, els representants dels estats membres s’han compromès a impulsar una reforma «profunda» de l’Organització Mundial de Comerç per reforçar la seva capacitat de ser «un fòrum creïble per a les negociacions i per supervisar l’evolució de la política comercial en l’àmbit global».

Port de Tarragona