La Fiscalia italiana investiga el cas de la noia trobada morta a Portbou fa 32 anys

El forense diu ara que "és impossible que fos un suïcidi", després que el programa 'Crims' n'hagi indicat la identitat

ACN / Crims

La Fiscalia italiana ha obert un procediment penal per aclarir la mort de la noia que el setembre del 1990 va aparèixer penjada de la branca d’un pi a Portbou (Alt Empordà), segons ha publicat el programa ‘Crims’ de TV3, que afirma haver descobert la identitat de la víctima. La policia ja ha pres declaració a la germana d’Evi Anna Rauter i, a través d’ella, ha sol·licitat al programa l’entrevista amb el forense del cas, Rogelio Lacaci. El forense ha dit ara, segons ha publicat el programa, que la mort no va poder ser un suïcidi, com s’havia considerat fins al moment. El guàrdia civil que va investigar el cas l’any 1990, Enrique Gómez Varela, i el forense Narcís Bardalet, en canvi, mantenen que sí que podia ser una mort d’aquest tipus.

La Fiscalia italiana té ara sis mesos per investigar les circumstàncies del cas i decidir si arxiva la causa o bé continua endavant amb el procediment penal. Durant aquest procediment, la causa està secreta. A Itàlia, els delictes que comporten una pena de presó de cadena perpètua no prescriuen. Tampoc ho fan a Àustria quan es tracta d’un homicidi comès al seu país o per ciutadans austríacs en un altre indret.

Durant la investigació del cas, la periodista Marta Freixanet va buscar dades sobre sis joves austríacs que acampaven a 50 metres del pi la matinada que va aparèixer-hi penjat el cos de la jove.

A Girona i Madrid, la Guardia Civil ha començat tràmits per identificar la noia. Fa uns dies la Policia Judicial, el titular del jutjat número 1 de Figueres i una lletrada van prendre declaració a Cristina Rauter, segons ‘Crims’ germana de la víctima.

També van recollir objectes personals de la que seria la jove morta, com unes ulleres graduades, un desodorant i un llibre escolar, per intentar recuperar empremtes i comparar-les amb les que els investigadors van agafar al cadàver fa 32 anys. De moment, ni el jutge ni la Guàrdia Civil donen per identificat el cadàver oficialment.

Port de Tarragona