El TEDH condemna Espanya per la publicació de la foto del DNI de jutges a favor del dret a decidir

El tribunal d'Estrasburg considera que s'ha vulnerat el seu dret a la intimitat

TEDH
Imatge d'arxiu del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg.

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat Espanya per la publicació en un article del diari ‘La Razón’ de la foto del DNI de jutges que s’havien mostrat a favor del dret a decidir. En la sentència publicada aquest dimarts, el tribunal amb seu a Estrasburg considera que s’ha vulnerat el dret a la intimitat dels magistrats que apareixien en l’article, anomenat ‘La conspiració dels 33 jutges sobiranistes’ i publicat el març del 2014. Segons el TEDH, el sol fet que existissin informes policials d’aquests jutges «recollits sense ser d’acord amb cap llei» ja suposa una violació del seu dret a la intimitat.

Port de Tarragona