ERC vol que el Parlament es comprometi a avançar en la tramitació d’una llei d’amnistia

Una moció d'ERC vol visualitzar l'aposta per articular una estratègia antirepressiva unitària

ERC presentarà en el pròxim ple una moció al Parlament en què reclama accelerar la llei d’amnistia. Concretament, el ple votarà la «necessitat d’avançar en la tramitació d’una llei d’amnistia» impulsada des de la cambra catalana per posar fi a la judicialització. El grup vol «recuperar l’esperit» d’una resolució aprovada en el debat de política general, que comprometia els grups parlamentaris catalans a tramitar una proposició de llei de l’amnistia per a presentar al Congrés. La iniciativa també vol que es visualitzi a la cambra l’aposta per articular una estratègia «antirepressiva el màxim d’unitària possible».

El text denuncia que hi ha molts processos oberts contra l’independentisme i recorda que la repressió com a eina política contra l’independentisme ha posat en alerta institucions com Amnistia Internacional, Human Right Watch, el Consell d’Europa o el TJUE.

«Sabem que l’amnistia i l’autodeterminació són la millor solució, i també necessitem presa de consciència col·lectiva amb solidaritat antirepressiva per denunciar que la realitat no es pot obviar, minimitzar-ne els efectes i evitar que ens dividim, ens debilitem i abandonem com busca la repressió», ha apuntat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Port de Tarragona