L’Eurocambra demana la compareixença de Marlaska per la mort de migrants a la tanca de Melilla

El comitè de Llibertats té sobre la taula enviar una missió a la frontera per conèixer la situació

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior. / Andrea Zamorano

Nazaret Romero / Brussel·les – El comitè de Llibertats Civils, Justícia i Interior de l’Eurocambra demanarà al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que hi comparegui per donar explicacions per la mort de desenes de migrants en l’intent d’entrada a Melilla el passat 24 de juny. La decisió l’han pres els coordinadors dels grups polítics en una reunió que s’ha celebrat aquest dijous, segons confirmen fonts parlamentàries. En cas que Grande-Marlaska acceptés la compareixença, aquesta es faria a la tardor i depenent de l’agenda del ministre, asseguren les mateixes fonts. Es tracta d’una invitació del comitè de l’Eurocambra, però Grande-Marlaska no està obligat a acceptar la compareixença.

A banda del ministre, els coordinadors dels grups polítics també han acordat demanar la compareixença de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i de l’Associació Marroquina de Drets Humans.

En la reunió, els coordinadors també han posat sobre la taula la proposta d’enviar una missió d’eurodiputats a la frontera de Melilla per tal de conèixer la situació. La qüestió s’abordarà en pròximes reunions, així com la possibilitat d’ampliar la visita al Marroc.

Port de Tarragona