Detenen a Sant Feliu un dels implicats en l’assassinat d’un periodista d’investigació neerlandès

La víctima, que es dedicava a investigar crims sense resoldre, va ser tirotejada al centre d'Amsterdam quan sortia de gravar un programa de televisió, morint a l'hospital nou dies més tard

CNP

Policia Nacional han detingut a la localitat barcelonina de Sant Feliu de Llobregat un dels presumptes implicats en l’assassinat d’un periodista neerlandès que va ser tirotejat en un carrer del centre d’Amsterdam a plena llum del dia al juliol del 2021, quan sortia de gravar un programa de televisió. Dos implicats més en l’assassinat han estat arrestats als Països Baixos i Curaçao (país constituent dels Països Baixos situat a Amèrica del Sud) dins del mateix operatiu internacional.

Les investigacions policials sobre l’homicidi d’aquest periodista dedicat a investigar crims sense resoldre van començar a Espanya en rebre un requeriment de la Policia Nacional dels Països Baixos sol·licitant la realització de gestions per a la localització d’un dels implicats a l’assassinat, fugit des que es va dur a terme el crim.

Fruit de l’estreta cooperació internacional, van ser localitzats a diferents punts del món els tres individus implicats a l’homicidi, un d’ells a la província de Barcelona. Amb tota aquesta informació, es va dissenyar un operatiu conjunt per procedir a la detenció simultània de tots ells, traslladant-se dos agents de la Policia Nacional de Països Baixos fins a la ciutat comtal per participar en la detenció i en el posterior registre de l’habitatge de l’investigat.

A causa de l’alta perillositat del detingut, la Policia Nacional va incloure al dispositiu els Grups Operatius Especials de Seguretat, que van haver de fer front a les fortes mesures de seguretat adoptades per l’investigat. Les gestions policials van revelar que el detingut gairebé no va sortir del seu domicili durant tot el temps que va passar a Espanya, i que altres persones s’encarregaven de portar-li la compra i el menjar. Igualment, es va detectar que canviava periòdicament de domicili per evitar ser detectat.

Finalment, una Task Force formada per membres de diferents unitats de la Policia Nacional dels Països Baixos va viatjar fins a Barcelona per procedir al trasllat del detingut i presentar-lo davant de les autoritats holandeses.

Port de Tarragona