Mossos i Ertzaintza desmantellen a Mont-roig del Camp el laboratori de drogues de síntesi més gran detectat a Catalunya

Els Mossos intervenen substàncies valorades en 4,3 MEUR al mercat il·lícit i detenen el 'cuiner' i dues persones més

CME

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb l’Ertzaintza, han desmantellat a Mont-roig del Camp (Baix Camp) el laboratori de drogues de síntesi més gran que s’ha detectat mai a Catalunya. La policia va intervenir substàncies valorades en 4,3 milions d’euros (MEUR) al mercat il·lícit i ha detingut tres persones en el dispositiu final, entre les quals qui elaborava la droga (‘cuiner’), que s’havia format de manera autodidacta. Entre el que han decomissat, 156 quilos de pasta d»speed’ sense tallar; 108 quilos d’aquesta droga per comercialitzar i deu armes de foc. Els operatius policials també van trobar a la casa una zona amb material precursor utilitzat habitualment per fabricar explosius o artefactes incendiaris o pirotècnics.

La investigació va començar el novembre passat i el dispositiu final va tenir lloc el 15 de juny. Els responsables dels Mossos i l’Ertzaintza han informat de la intervenció en una roda de premsa aquest divendres a la comissaria de les Corts de Barcelona.

Port de Tarragona