El foc del Pont de Vilomara afecta més de 1.200 hectàrees

200 evacuats i 4.500 confinats a causa de l'incendi

Foto: Jordi Pujolar.

L’incendi que crema al Bages aquest diumenge ha afectat ja 1.232,61 hectàrees. Segons dades provisionals dels Agents Rurals, 194,57 d’aquestes hectàrees són del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, espai d’interès natural tancat als visitants des de divendres per l’onada de calor. El foc ha començat sobre les 13.00 hores al Pont de Vilomara i Rocafort i ha obligat a evacuar unes 200 persones, sobretot d’urbanitzacions. Protecció Civil ha explicat que hi ha unes 4.500 confinades a les localitats properes al foc a causa del fum. Per municipis, han cremat al Pont de Vilomara 783,09 hectàrees; a Sant Fruitós de Bages, 207,01; 27,95 a Sant Vicenç de Castellet, i 214,56 a Talamanca.

Una trentena de persones han estat evacuades de casa a Navarcles a causa de l’incendi. És, a més, un dels municipis confinats arran de l’incendi Castellet. Segons l’Ajuntament de Navarcles, els desallotjats no podran tornar a casa aquesta nit, per la qual cosa s’ha habilitat l’Escola Catalunya per si cal acollir-los.

Port de Tarragona