Desarticulen a Deltebre un grup que revenia cotxes d’alta gamma importats d’Alemanya amb el comptaquilòmetres manipulat

La policia, que calcula en 75 els possibles perjudicats, ha detingut tres persones per estafa

Imatges de l'escorcoll de la policia a l'establiment de venda de cotxes de Deltebre. / CNP

La policia ha detingut a Deltebre (Baix Ebre) tres persones com a presumptes integrants d’un grup organitzat que es dedicava a revendre cotxes d’alta gamma importats d’Alemanya després d’haver manipulat el comptaquilòmetres. Se’ls atribueixen els presumptes delictes continuats d’estafa i falsedat documental amb uns 75 perjudicats. La investigació va començar arran la denúncia d’un ciutadà de Pamplona per la suposada manipulació del dispositiu d’un vehicle adquirit en un establiment de Deltebre. Segons fonts policials, el comerç estava especialitzat en vehicles d’ocasió d’alta gamma que venien d’Alemanya. El grup s’hauria dedicat a «afaitar els quilòmetres», reduint-los una mitjana d’entre 100.000 i 300.000 abans de la venda.

Segons el comunicat policial, s’ha pogut confirmar aquesta manipulació en 25 vehicles i n’han identificat uns altres 50 que podrien haver-la patit, fet pel qual la investigació continua oberta. Segons els investigadors, els membres de l’organització es desplaçaven a Alemanya un o dos cops al mes per adquirir i traslladar els vehicles, que eren modificats tècnicament amb una disminució del comptaquilòmetres força elevada, per ser venuts. La majoria d’ocasions, apunten, haurien actuat com a simples mediadors, cobrant una comissió i sense figurar els vehicles a nom de l’empresa investigada.

En els escorcolls practicats, tant als domicilis com a l’establiment, s’ha intervingut documentació dels vehicles, material informàtic, 20.000 euros en efectiu i un dispositiu de diagnosi professional valorat en 4.500 euros. Aquest aparell se sol utilitzar als tallers professionals per accedir a la centraleta del vehicle i hauria estat utilitzat pels detinguts per modificar els paràmetres de quilometratge. Els investigadors l’han remès al laboratori de la Policia Científica perquè sigui estudiat i analitzat pericialment.

També van localitzar una furgoneta a la qual s’havia reduït el nombre de quilòmetres i se li havia manipulat la fitxa tècnica alemanya, modificant l’antiguitat en cinc anys.

A investigació també vol esbrinar si els integrants d’aquest grup estaven implicats en un suposat delicte fiscal a través d’empreses creades per aquesta finalitzat. Els arrestats han estat traslladats a dependències policials per prendre’ls declaració i el jutjat de Tortosa instrueix les diligències del cas.

Port de Tarragona