La central nuclear d’Ascó I s’atura per un problema al regulador de la tensió

ANAV assegura que la incidència no ha tingut conseqüències per la salut de les persones ni per al medi ambient

Foto: Roger Segura

La central nuclear d’Ascó ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) l’aturada automàtica d’Ascó I a causa d’un problema al regulador de la tensió que ha provocat la parada automàtica de l’alternador i, en conseqüència, també del reactor. Els fets s’han produït a la 1.06 hores d’aquest dijous. L’equip tècnic de la instal·lació treballa per identificar l’origen del problema, reparar-lo i tornar a sincronitzar la planta amb la xarxa elèctrica. Segons ha afirmat l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), tots els sistemes de seguretat han funcionat i la incidència no ha tingut conseqüències per a la salut de les persones ni per al medi ambient.

Port de Tarragona