Rescaten els quatre atrapats a l’autocar que ha bolcat a un camí de Rubió, on s’han registrat 25 ferits

Imatge de l'autocar, capturada del vídeo difós per Bombers de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit excarcerar les quatre persones que havien quedat atrapades dins de l’autocar que ha bolcat aquest dissabte a la tarda en un camí secundari de Rubió (Anoia). L’accident ha tingut lloc sobre les 18.43 hores en una via que enllaça amb la carretera BV-1037. Al vehicle accidentat, que ha calgut estabilitzar amb puntals, hi viatjaven una cinquantena de persones, segons han informat els Bombers, que han activat 23 dotacions terrestres i un helicòpter fins al lloc dels fets. Protecció Civil ha activat el pla Procicat arran dels fets. L’alcalde de Rubió, Miquel Archela, ha xifrat en uns 25 els ferits. En declaracions a Catalunya Informació, ha explicat que encara hi ha sanitaris treballant a la zona i que els passatgers eren els convidats d’un casament que se celebrava a la zona. Segons ha dit, hi havia un segon autocar fent la mateixa ruta, que és un camí «complicat». A més, ha descartat la velocitat com a causa de l’accident.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda el Pla especial d’emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’accident d’un autobús que s’ha produït, segons informació del Servei Català de Trànsit, en un camí al costat de la BV-1037 a Rubió (Igualada).

Els Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís de l’accident a les 18.43 hores, hi estan treballant en aquests moments amb un helicòpter i 17 dotacions terrestres. Entre aquestes últimes hi ha el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup Operatiu de Suport (GROS), que està organitzant tota la logística de suport al servei.

A l’arribada de les primeres unitats, diversos ocupants ja havien aconseguit sortir pel seu propi peu de l’interior de l’autocar, en què hi havia una cinquantena de persones. Dins, però, hi ha almenys 4 persones atrapades, que ja estan sent excarcerades pels efectius dels Bombers.

Dues tècniques de Protecció Civil de la Generalitat es desplacen al lloc.

També s’han desplaçat unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, que estan fent les primeres valoracions de persones afectades.

La carretera BV-1037 a Rubió no es troba en aquests moments tallada. Es demana a la ciutadania que no es desplaci a la zona perquè estan els cossos operatius treballant en aquests moments.

Port de Tarragona