Els Mossos investiguen un nou cas de punxada a una noia en un local d’oci nocturn a Girona

Tània Verge fa una crida a la calma i anuncia que el Govern ha actualitzat els protocols per atendre les víctimes

Pla general de persones ballant a la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. / Foto: Marta Casado Pla

Els Mossos d’Esquadra estan investigant un nou cas de punxada a una noia en un local d’oci nocturn de Girona. La possible víctima va acudir ahir divendres a la nit al servei d’urgències de l’Hospital Josep Trueta explicant que estava atordida des de la nit anterior i que podria haver estat punxada amb algun tipus de substància. Un metge forense es va desplaçar a l’hospital, va fer diverses analítiques a la noia i –a l’espera dels resultats- la policia catalana indaga sobre aquest nou cas. Fins ara, a Catalunya s’han denunciat 17 casos de punxades: 12 a Lloret de Mar i 5 a Barcelona. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet una crida a la calma i ha anunciat que el Govern actualitza els protocols per atendre les víctimes.

«Davant les punxades ocorregudes en espais d’oci, el Govern fa una crida a preservar la calma i posar en pràctica la cura col·lectiva», ha assenyalat Verge en un fil a Twitter. La consellera d’Igualtat i Feminismes també informa que la Generalitat ha decidit actualitzar els protocols sanitaris per atendre adequadament les persones afectades i així donar una resposta «coordinada, integral i eficient» a la problemàtica generada, i igualment ha recordat que s’ha intensificat la vigilància policial arreu de Catalunya. «Si has notat una punxada: fes cas de les teves sensacions, demana suport a les teves amistats o espais habilitats. Evita anar a casa directament i acudeix a un centre sanitari acompanyada. I en cas d’emergència sanitària o policial, truca al 112», són les tres principals recomanacions de Verge.

En paral·lel, la consellera d’Igualtat i Feminismes reclama responsabilitat a l’hora d’informar sobre els fets i així preservar la llibertat sexual i no contribuir a crear «un clima de terror sexual». «Calen missatges informatius però no alarmants, amb cura, sense morbo i sense responsabilitzar les víctimes», ha sentenciat Verge, que igualment ha apuntat que en els 17 casos de punxades que s’han denunciat a Catalunya «no s’han produït agressions sexuals». Totes s’han produït a l’entorn de l’oci nocturn quan les víctimes estaven de festa a Lloret de Mar i Barcelona. Les víctimes són setze noies i un noi. Una d’elles va aconseguir evitar que la punxessin.

Port de Tarragona