La Banda Simfònica de Reus, subcampiona en el concurs mundial celebrat als Països Baixos

Imatge del guardó rebut per la Simfònica reusenca. / BSR

La Banda Simfònica de Reus (BSR) s’ha proclamat subcampiona al campionat mundial d’aquesta especialitat musical, World Music Contest, celebrat aquest passat cap de setmana a la localitat de Kerkrade, als Països Baixos. La banda, dirigida per Ramon Reverté, i presidida per Joan Carles López, ha obtingut una puntuació de 91,58 sobre 100.

Es dóna la circumstància que la Banda Simfònica de Reus ja va quedar en tercer lloc a l’edició de l’any 2017. Per endavant, s’ha apuntat des del conjunt, «ens disposem a celebrar com toca haver portat el nom de Reus ben amunt». «Gràcies a tots els que ho heu fet possible. Músics, director, junta, patrocinadors, mecenes i membres de la família» de la banda, s’ha manifestat a les xarxes socials.

En aquesta ocasió, el repertori que s’havia programat tenia una dificultat superior a les anteriors edicions, el que atribueix encara més mèrit a la Simfònica reusenca. Des de l’entorn familiar dels components s’ha manifestat la satisfacció i orgull per haver estat premiats en l’àmbit internacional.

El concurs se celebra des de 1951 sota una rigorosa selecció dels participants i en aquest temps, solament han participat dues bandes catalanes: la de Reus en dues ocasions i l’Agrupació Musical Senienca en el 2001.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus ha informat que ha felicitat la formació i li ha agraït «el seu paper com a ambaixadors de la ciutat»

Port de Tarragona