Òmnium presenta una demanda per les infiltracions de la Policia Nacional en organitzacions juvenils independentistes

Antich assegura que l'entitat passa a la via judicial perquè Marlaska fa "cas omís a la vulneració de drets fonamentals"

El president d'Òmnium, Xavier Antich, en roda de premsa a la seu de l'entitat. / Blanca Blay

Òmnium ha presentat una demanda a l’Audiència Nacional per les infiltracions de la Policia Nacional en organitzacions juvenils independentistes, concretament al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Jovent Republicà. En un comunicat, l’entitat denuncia la «manca de resposta» del ministeri de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant la vulneració dels drets fonamentals a la intimitat, a l’associació i a la desviació del poder. «Marlaska fa cas omís a la vulneració de drets fonamentals i no respon a la petició que vam interposar al ministeri de l’Interior. Davant d’aquest silenci, tan esperat com vergonyós, passem a la via judicial amb una querella perquè no quedi impune», ha afegit el president d’Òmnium, Xavier Antich.

Fa unes setmanes, Òmnium va presentar un requeriment administratiu al ministeri de l’Interior donant deu dies al ministre Grande-Marlaska, com a responsable dels cossos policials de l’Estat, perquè aturés les «pràctiques il·legals d’infiltració» d’agents policials als moviments juvenils i independentistes. Transcorregut aquest període, l’entitat reclama que s’iniciï la via judicial davant la «clara vulneració de drets fonamentals, espionatge i persecució política al moviment independentista». «Ja vam avisar que arribarem fins on faci falta per desemmascarar el joc brut de l’Estat i aconseguir una condemna», ha recordat Antich.

Òmnium ha denunciat que aquestes infiltracions policials o intents d’infiltracions als moviments juvenils i independentistes SEPC i Jovent Republicà, així com l’espionatge il·legal, formen part de la «causa general contra l’independentisme». També ha assegurat que són unes pràctiques que persegueixen «criminalitzar la dissidència política»: «A l’Estat no li tremola el pols a l’hora de vulnerar drets fonamentals per reprimir el moviment independentista. Que la policia s’infiltri en organitzacions juvenils democràtiques és més propi d’un règim totalitari que d’un estat de dret», ha conclòs Antich.

Port de Tarragona