Absolen un militant de COS acusat de fals testimoni en el judici del cas Bershka de Tarragona

Pla general de la sala de vistes de l'Audiència de Tarragona on se celebra el 'cas Bershka', el 9 de novembre de 2016. / Roger Segura

Un militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha estat absolt del delicte de fals testimoni durant el judici del cas Bershka, que es va fer a l’Audiència de Tarragona a finals del 2016. Segons ha apuntat la CUP de Tarragona en un comunicat, la fiscal demanava un any i nou mesos de presó i una multa de més de 10.000 euros al membre de l’esquerra independentista. L’acusat va declarar en seu judicial que unes manifestants van ser agredides per agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat en un acte de protesta contra la pressió estètica. Una declaració que segons el comunicat coincidia amb la d’altres testimonis. Els policies van ser absolts i aleshores va ser quan el militant va ser acusat.

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista han condemnat «aquesta persecució judicial sistemàtica contra la més mínima manifestació de dissidència i de protesta al carrer».

Port de Tarragona