La Fiscalia de Barcelona envia a Madrid les diligències pel cessament de l’excap de la Policia Nacional a Catalunya

Narcís Ortega va denunciar Fernández Díaz i De Cospedal

Fernández a una imatge del 2011 a la Cambra de Barcelona./ Cambrabcn

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per la denúncia de l’excap de la Policia Nacional a Catalunya Narcís Ortega contra els exministres Jorge Fernández Díaz i María Dolores de Cospedal pel seu cessament, presumptament, en el marc de la ‘Operació Catalunya’. El ministeri públic entén que poden ser «inicialment constitutius de delicte» i ha enviat la denúncia a Madrid, en considerar que és qui té la competència territorial per investigar el cas. La investigació es basa en els àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo, també denunciat, igual que l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez.

La Fiscalia va acordar el passat 28 de juliol obrir diligències arran de la denúncia d’Ortega contra l’exministre d’Interior i l’exsecretària general del PP, segons ha tingut accés ElMón.cat i ha confirmat l’ACN pels delictes d’organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

Port de Tarragona