Presó provisional eludible sota fiança per als dos mossos detinguts per detenció il·legal, tortures i lesions

El jutge imposa un ordre d'allunyament mínim de 1.000 metres de la víctima i la retirada de passaport

El Jutjat d’Instrucció 23 de Barcelona en funcions de guàrdia ha dictat presó provisional eludible amb una fiança de 6.000 euros per als dos agents de Mossos d’Esquadra detinguts per un presumpte delicte de detenció il·legal, tortures i lesions. En cas que la dipositin, ha decretat un ordre d’allunyament mínim de 1.000 metres de la víctima, la prohibició de comunicar-s’hi, la retirada de passaport, la prohibició de sortida del territori i la personació periòdica davant els jutjats. La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra investiga quatre agents més. Els fets van succeir durant una actuació al carrer de la Unitat de Seguretat Ciutadana a finals del 2021 a Barcelona.

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari als agents implicats i ha apartat del servei els dos detinguts. Estan investigats per tracte degradant, lesions i detenció il·legal.

Segons explica SER Catalunya, l’actuació va tenir lloc a l’Eixample, quan els agents investigats van anar a un bar gai per detenir un home que generava aldarulls. D’acord amb aquest mitjà, els agents van enmanillar-lo, presumptament van agredir-lo i van proferir-li insults homòfobs. Un cop detingut, però, no l’haurien dut a comissaria sinó que el denunciant assegura que el van deixar al mig del carrer al crit de «A veure si et violen», segons SER Catalunya.

Port de Tarragona