David Fernández vuelve a las quinielas para encabezar el grupo de la CUP en las próximas elecciones

Eulàlia Reguant podría ser la figura alternativa en caso de que Fernández no quisiera volver a la primera línea

David Fernández en el pleno del Parlamento hace una semana. / Guillem Roset

El nom de David Fernández torna a sonar per encapçalar el grup de la CUP a les properes eleccions al Parlament. Segons publica ‘Nació Digital’, els anticapitalistes haurien fet una proposta en ferm a l’exdiputat. L’aposta per Fernández, un dels noms més ben valorats dins l’independentisme, hauria de permetre a la CUP recuperar espai en un moment d’inflexió del sobiranisme. Des de la CUP, però, només s’indica que la formació es troba “en un primer procés de proposta” d’elaboració de les seves llistes, on s’estan establint els criteris de les persones que l’integraran. Sobre el cas concret de Fernández, en aquests moments “ni hi ha una proposta en ferm sobre la taula ni aquesta s’ha debatut amb la militància”, asseguren els anticapitalistes.

Segons la informació de ‘Nació Digital’, que la CUP tampoc confirma, també s’estaria estudiant el nom d’Eulàlia Reguant en cas que Fernández finalment no acceptés tornar a la primera línia política. Reguant també té experiència al Parlament i ha estat, a més, regidora a l’Ajuntament de Barcelona.

Puerto de Tarragona